Veelgestelde vragen

Alles wat u moet weten omtrent uw lidmaatschap vindt u hieronder πŸ‘‡

Aanmelding / Direct starten

βœ… Waar begin ik? Neem de startersgids door!

Via vitaaloudworden.com/voorkom-spierverlies kunt u zich aanmelden voor het 365-dagen-fitprogramma van Vitaal Oud Worden. Direct na uw betaling ontvangt u een bevestiging per mail (incl. factuur). In deze mail vindt u de startersgids. Het is belangrijk om deze eerst kort (ca. 5 minuten) door te nemen. Tevens ontvangt u de inlog-mail waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijke account.

βœ… Hoe kan ik direct van start met trainen?

Nadat u bent ingelogd in uw persoonlijke account, kunt u direct van start met de trainingen. Module 1 t/m 4 zijn losse instructie en trainingsvideo's. Module 5 is het eerste trainingsschema met 10 verschillende oefeningen. Wij adviseren alle 10 de oefeningen eerst los te bekijken. In deze video's geven we aan waar u op dient te letten tijdens de oefening. Daarna kunt u de meedoe-sessie gebruiken (deze speelt alle 10 de oefeningen achter elkaar af). We hebben er voor gekozen om een meedoe-sessie mΓ©t muziek en zonder muziek te maken. Zo kunt u zelf kiezen wat u fijn vindt.

βœ… Wanneer schakel ik over naar een volgend trainingsschema?

We hebben het 365-dagen-fitprogramma zo opgesteld, dat u iedere 4 weken door kan naar een volgend trainingsschema. U start dan opnieuw eerst met het doornemen van alle 10 de oefeningen. Vervolgens kunt u weer met de meedoe-sessie aan de slag. In totaal komen er 36 programma's beschikbaar. Tevens wordt er met grote regelmaat diverse kortere work-outs ge-upload.

Is er een app beschikbaar?

βœ… Jazeker, u kunt de app downloaden op uw tablet / telefoon

Zoek in de App store naar: Huddle. Het gaat om onderstaande app:

Kracht en balansoefeningen voor ouderen

Vragen stellen aan mede-VOW'ers

βœ… Ik wil graag in contact komen met mede-VOW'ers. Kan dat?

Zeker. We hebben een zeer betrokken groep VOW'ers die alle "beginners" maar al te graag op weg helpen. Dit doen we middels onze besloten Facebook groep. Nadat u uw aanmelding heeft doorlopen via vitaaloudworden.com/voorkom-spierverlies, kunt u gratis lid worden van deze Facebook groep.

De fitness-set / gebruik deurstopper

βœ… Hoe gebruik ik de fitness-set?

De fitness-set bestaat uit 5 verschillende elastieken met allen een andere weerstand. Van laag naar hoog is dit geel t/m zwart. Er zijn momenteel meerdere fitness-sets in omloop, waardoor de weerstand van rood, groen en blauw kan verschillen. U kunt het echter vaak aan de dikte van het elastiek zien, hoe zwaar deze is.

Naast de 5 verschillende elastieken, heeft u 2 handvatten en 2 enkelbandjes. Deze kunt u aan het uiteinde van de elastieken klikken.

Tevens heeft u een deurstopper ontvangen. Deze kunt u bij specifieke oefeningen achter de deur klemmen (zowel aan de bovenkant van de deur als aan de zijkant). U plaatst het rubber achter de deur, met de lus naar u toe. Vervolgens sluit u de deur. U kunt nu de elastiek(en) door de lus heen halen en de betreffende oefening doen (zie foto).

Fitness-programma voor zestig plussers

De waterbag / opblazen en gebruiken

βœ… Heeft u een waterbag besteld? Neem dan zorgvuldig de onderstaande instructie door.

In het pakket dat u heeft ontvangen zit de waterbag, een gele pomp, een blauw slangetje, een zwart opzetstuk en twee zwarte ringetjes. Deze twee ringetjes spelen een belangrijke rol. U dient één van deze zwarte ringetjes over het zwarte opzetstuk te plaatsen, voordat u het opzetstuk met de waterbag verbindt. Zie foto hieronder:

Balansoefeningen voor zestig plussers

βœ… Hoe blaas ik de waterbag op?

Hier hebben we een instructie video voor opgenomen. Belangrijk dat u bovenstaande melding hier in mee neemt. Ga naar de video >>

βœ… Hoe gebruik ik de waterbag?

Het is van belang om de waterbag op een veilige manier te gebruiken. Hier hebben we een instructie video voor opgenomen. Ga naar de video >>

Informatie over uw lidmaatschap

βœ… Wat houdt mijn lidmaatschap precies in?

Met uw lidmaatschap heeft u toegang tot ons online trainingsplatform (te raadplegen via vitaaloudworden.com). Het platform is ingericht met verschillende oefenprogramma's (maximaal 36). Tevens worden er met grote regelmaat nieuwe trainingen in het platform ge-upload.

βœ… Hoe lang behoudt ik toegang tot het platform?

U behoudt toegang tot ons platform, zo lang als dat u lid bent. Wanneer u uw lidmaatschap beΓ«indigd, zal de toegang tot ons platform komen te vervallen. 

βœ… Wanneer is mijn lidmaatschap opzegbaar?

U heeft een 1-jarig lidmaatschap, wat zonder uw opzegging automatisch voor u gecontinueerd wordt. Na een jaar kunt u uw lidmaatschap maandelijks opzeggen. 

βœ… Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

U kunt uw lidmaatschap opzeggen per mail.