vitaal oud worden

voorkom (verder) verlies van

veilig & betrouwbaar

Jarenlange ervaring en kennis toegepast in de dagelijkse (oefentherapie Cesar) praktijk en Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem

fit & vitaal leven

Met het 365-dagen-fitprogramma van vitaal oud worden streven we naar een langer fit, vitaal en zelfstandig leven met behoud van onze dagelijkse bezigheden en hobby’s

trainen wanneer u wilt

Met het online training programma van vitaal oud worden bent u niet meer afhankelijk van plaats of tijd. U versterkt uw lichaam waar en wanneer u dit uit komt. 

Is het verlies van spiermassa te voorkomen?

Onderzoek wijst uit dat we in de loop van ons leven tot wel 50% aan spiermassa kunnen verliezen. Dit is een sluimerend proces, wat we vaak niet eens in de gaten hebben. Maar wist u dat we dit proces grotendeels zelf kunnen beïnvloeden?

Al jaren help ik (Marko) mensen op het gebied van ‘vitaal oud worden’. Zowel vanuit mijn functie als beweegadviseur in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem als mijn functie als oefentherapeut Cesar in mijn praktijk in Leerdam. 

Het verlies van spiermassa is een groot onderschat probleem. Wat ik in de dagelijkse praktijk veel zie is dat mensen na hun 60e levensjaar in een snel tempo aan spiermassa inleveren. Zelfs mensen die nog actief in het leven staan (wandelen / fietsen / tuinieren), krijgen hier mee te maken. Soms zijn de gevolgen nog niet direct zichtbaar, in andere gevallen komt bijvoorbeeld naar voren dat ze een minder stabiel gevoel in hun benen ervaren of de deksel van het potje niet meer loskrijgen. Helaas is het verlies van spiermassa vaak het begin van een negatieve vicieuze cirkel, die de kwaliteit van mensen hun leven behoorlijk kan verstoren.

Dit is reden geweest om de Nederlandse minimale beweegnorm te wijzigen. Sinds kort geldt dan ook voor iedere volwassen Nederlander (zelfs voor hoogbejaarden mensen) om 2x per week aan krachttraining te doen. 

Vitaal oud worden - met marko

Vitaal oud worden is geen vanzelfsprekendheid. Het is een levensstijl. En dat betekent dat we invloed kunnen uitoefenen op “hoe vitaal we oud worden”.

Naast een actieve levensstijl zoals fietsen, wandelen, tuinieren en sporten, is krachttraining een must voor een vitaal leven. Er zijn talloze voordelen van krachttraining te benoemen, maar de belangrijkste is in mijn opinie: het behoud van uw fitheid & zelfstandigheid in de toekomst, met zo min mogelijk beperkingen.

Onlangs is er nog een studie uitgevoerd bij een groep mensen die 3 maanden lang professioneel begeleid werden. Zij kregen het voor elkaar hun spiermassa met gemiddeld 1,3 kg op te krikken. De gemiddelde leeftijd van deze groep mensen was 78 jaar oud (!).

De wetenschappelijke kennis en ervaring die ik met de leden van Vitaal Oud Worden deel is praktisch, betrouwbaar, veilig & wordt toegepast in de dagelijkse praktijk (Beatrixziekenhuis).

De beste investering die u kunt maken, is een investering in uw gezondheid.

Mijn missie is om U en alle andere 60+ers in Nederland te laten voldoen aan de Nederlandse minimale beweegnorm en daarmee te werken aan een vitale toekomst! Doet u met mij mee?

Hartelijke groet, Marko

Ervaringen van anderen met vitaal oud worden

5/5

Direct thuis aan de slag

Niet afhankelijk van een sportschool. Meedoen vanuit uw eigen situatie. Thuis, op het werk of op vakantie. Binnen of in de tuin. Waar u ook wilt, u kunt werken aan uw eigen fitheid en vitaliteit. 

Begeleiding van A tot Z

Ons complete online training programma bestaat uit verschillende modules met meer dan 50+ instructievideo’s. Iedere 4 weken komt hier een compleet nieuw trainingsprogramma (inclusief weekschema) bij. U hoeft het alleen nog maar na te doen.

Meedoen op eigen niveau

Alle online training programma’s zijn opgesteld voor zowel beginners als gevorderde. Iedereen kan deelnemen op zijn niveau. Iedere oefening bevat tips en informatie over het uitvoeren met of zonder beperking. 

Met de juiste begeleiding, is er veel mogelijk!

Wat betekent het voor u om:

 • Mooie fiets- of wandeltochten te blijven maken
 • Zelfstandig uw boodschappen te blijven doen in de toekomst
 • Zo lang mogelijk met uw kleinkinderen kunnen blijven spelen
 • Onafhankelijk van anderen door het leven te blijven gaan

Vrijwel alle mensen die ik spreek in mijn dagelijkse praktijk, vinden juist de bovenstaande dingen belangrijk in hun leven. Als ik vervolgens er vraag wat ze er voor doen (of laten), blijkt meer dan 50% van de mensen daar niet de juiste actie voor te ondernemen.

Word lid bij vitaal oud worden en krijg direct toegang tot het

#365-dagen-fitprogramma

5/5

Het #365-dagen-fitprogramma is een online training programma speciaal opgesteld voor vitaal 60+ Nederland. 

Het programma bestaat uit verschillende modules waarin u stap voor stap begeleid wordt naar een fitter en vitaler leven. Iedere 4 weken staat er nieuw programma met oefeningen voor u klaar. 

U hoeft er niet meer zelf over na te denken, ik heb het programma voor u uitgestippeld. Het mooie is, dat iedereen mee kan doen. Er is rekening gehouden met het verschil in niveau. Zo heeft iedereen voldoende uitdaging.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Werk aan super sterke spieren
 • Blijf zo lang mogelijk uw hobby's uitvoeren
 • Ga fitter door het leven
 • Voel u energieker en krachtiger
 • Ervaar de positieve effecten op uw dagelijks leven
 • Wees beter voorbereid op mindere tijden (operatie/opname)
 • Bespaar uzelf honderden euro's op een sportschool abonnement

Ervaringen van anderen met vitaal oud worden

5/5

Dit is wat u kunt verwachten

 • Toegang tot verschillende video-modules:
  Met o.a. basisprincipes zoals; de start instructies bij krachttraining, het principe van supercompensatie, het overload-mechanisme, het aantal series/sets, herhalingen en pauzes waarmee u dient te trainen (inclusief het correct opbouwen). En de verschillende manieren van trainen. Denk daarbij aan snel-kracht, explosieve kracht, maximale kracht, sub-maximale kracht en krachtuithoudingsvermogen.
 • Meer dan 30+ basis instructie video's
  U traint alle spiergroepen in het lichaam (u kunt vandaag al starten).
 • Iedere maand komt er een nieuw trainingsprogramma voor u beschikbaar (inclusief weekplanning)
  U weet precies wanneer u welke training dient uit te voeren. Alle oefeningen en instructies worden duidelijk uitgelegd in video's. U hoeft ze alleen nog maar na te doen.
 • Begeleiding van A tot Z
  U heeft geen enkele ervaring met krachttraining nodig. Marko zal u door alle stappen heen begeleiden.
 • Onderdeel van de vitaal 60+ community
  U krijgt toegang tot de besloten facebook groep "Vitaal Oud Worden", met enorm veel gelijkgestemden met super veel waardevolle informatie, ervaringen, motivatie en tips.

vitaal oud worden member

#365-dagen-fitprogramma

5/5

De contributies bedraagt 167,- euro per jaar of 17,- euro per maand (o.b.v. jaar lidmaatschap)

 • Één jaar lang complete begeleiding van A tot Z (voor zowel beginners als gevorderden). U hoeft er zelf niet meer over na te denken. Het programma is voor u uitgestippeld.
 • Te gebruiken op PC, laptop, tablet, telefoon.
 • Overal waar u wilt kunt u werken aan uw vitaliteit
 • Voel u fitter, energieker en krachtiger
 • Werk vandaag, aan uw gezondheid van morgen!
0 +

vitaal oud worden leden

Voor wie is dit programma bedoeld?

Dit online trainingsprogramma is bedoeld voor 60+’ers die er voor kiezen het heft in eigen handen te nemen als het gaat om een gezonde, fitte en vitale toekomst. U bent bereid om wekelijks regelmatig te oefenen. Te investeren in uw gezondheid. Dat is hard werken en zal u energie en moeite kosten. Vandaag, morgen en de rest van uw toekomst.

Veelgestelde vragen

Ja. In de dagelijkse praktijk zie ik dat 70 tot 80 procent van de mensen vinden dat zij al voldoende doen op het gebied van bewegen. Als wij echter hun beweegpatroon onder de loep nemen, blijkt dat vaak wel 75 procent van de mensen niet aan de huidige Nederlandse beweegnorm voldoen. Wandelen, tuinieren, fietsen, yoga, zwemmen, etc. Het zijn uitstekende activiteiten om in beweging te komen, maar hebben allen absoluut niet het effect wat specifieke krachttraining kan bieden. Dat is de reden dat 2x per week krachtoefeningen onderdeel is geworden van de beweegnorm. Deze geldt voor iedere volwassen Nederlander.

Nee, het is uiterst eenvoudig. Als u klant wordt krijgt u een automatische mail vanuit het online training programma. U kunt dan eenmalig uw wachtwoord bepalen. Uw apparaat slaat deze automatisch op. Dit betekent dat u vervolgens niet meer hoeft in te loggen. Het trainingsprogramma bestaat grotendeels uit video’s die u letterlijk na kunt doen. Het plan heb ik al voor u uitgestippeld. U hoeft er niet meer over na te denken.

In alle oefenprogramma’s heeft u de mogelijkheid deze per PDF te downloaden. U heeft toegang tot de programma’s, zo lang als dat u lid bent. Wanneer u uw lidmaatschap opzegt, komt uw toegang tot ons platform te vervallen. 

Het lidmaatschap bij vitaal oud worden is voor één jaar. Dit lidmaatschap wordt automatisch gecontinueerd, tenzij u opzegt. 

Bij het opzeggen dient u rekening te houden met een opzegtermijn van één maand. Opzeggen kan eenvoudig door te mailen naar info@vitaaloudworden.com