"Ik was door rugklachten al 10 jaar niet meer op familiebezoek geweest in Frankrijk. Deze zomer ben ik geweest en alles is goed gegaan! Dankzij het VOW programma durfde ik het aan!" 

(alsdus Willemien Scherff, actief VOW-lid)

Oefeningen om het verlies van spiermassa tegen te gaan

Start ons 365-dagen-fit-programma

En voorkom het verlies van uw spiermassa.

Speciaal ontwikkeld voor zestig-plussers.

Wandelenfietsentuinieren en iedere ochtend Nederland in Beweging.

Het zijn allen goede en nuttige beweegactiviteiten. Maar hebben met elkaar gemeen dat het NIET  toereikend is om onze spiermassa in stand te houden.

Helpt 60 plussers met het verlies van spiermassa tegen te gaan

Waar te beginnen?

U wilt wel investeren in uw gezondheid en vitaliteit, maar heeft geen idee waar te beginnen.

Balansoefeningen en krachtoefeningen voor ouderen

Professionele begeleiding?

Starten met krachttraining is nogal een stap, u wilt hier de juiste begeleiding in krijgen. 

beatrix ziekenhuis gorinchem

Moet ik naar de sportschool?

U wilt wel aan het behoud van uw spiermassa werken, maar liever niet in een sportschool. 

Het verlies van spiermassa is een sluimerend proces. Om deze reden hebben veel 60-plussers niet in de gaten dat ze spiermassa aan het verliezen zijn. Totdat ze met de gevolgen geconfronteerd worden... Denk aan bepaalde activiteiten niet meer kunnen uitvoeren. Of het ontwikkelen van gewricht- en/of spierklachten.

Merkt u dat u minder fit bent dan voorheen? Dat bepaalde activiteiten moeizamer gaan?

Ja, vroeg of laat krijgt eenieder te maken met de gevolgen van het natuurlijke verouderingsproces. Maar wat als ik u vertel dat we ook na ons 60e het proces van spierverlies kunnen stagneren? Dat we zelfs nog onze spiermassa kunnen opbouwen? Dat we dus werkelijk invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van ons leven?


Dit is namelijk écht mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn!?

Blijf lezen. Want ik laat u hieronder precies zien hoe we honderden zestigplussers hierbij hebben mogen helpen.

Sub-maximale krachttraining is één van de meest effectieve en efficiënte methodes om het verlies van spiermassa tegen te gaan. En zeer eenvoudig toe te passen binnen ons dagelijks leven.

Oefenprogramma voor vitaal 60 plus
Marko Luksen, Oefentherapeut Cesar en voorheen Beweegadviseur in Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, Oprichter van het platform Vitaal Oud Worden.

Hoi, mijn naam is Marko Luksen.

Zo'n 6 jaar geleden werd mijn vader met een CVA (herseninfarct) opgenomen in het ziekenhuis. Notabene het ziekenhuis waar ik op dat moment zelf werkzaam was als oefentherapeut Cesar (Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem).

Een periode waarin ik van dichtbij geconfronteerd werd met hoe kwetsbaar we zijn als mensen. Het kwam natuurlijk heel dichtbij... Destijds is het zaadje geplant voor wat nu mijn full time werk geworden is. Het opzetten van een platform waarin ik 60-plussers kan inspireren en motiveren om zo fit en vitaal mogelijk oud te worden. 

Inmiddels bestaat Vitaal Oud Worden sinds het begin van de Corona pandemie en hebben we honderden 60-plussers mogen helpen met ons 365-dagen-fitprogramma, dat  vanuit huis te volgen is.

365-dagen-fitprogramma

Oefeningen voor meer kracht en balans

Duidelijke

uitleg

Wat is de uitgangspositie van een oefening? Welke spieren dient u te voelen? Wat zijn de aandachtspunten? Hoeveel herhalingen en series maakt u? Ik neem u stap voor stap mee.

Balansoefeningen en krachtoefeningen voor ouderen

Direct

meedoen

Ik doe alle oefeningen voor in de video's. U hoeft ze alleen nog maar mee te doen. U hoeft niet meer na te denken over een planning / keuze uit oefeningen. Dat heb ik al voor u gedaan.

Oefeningen voor meer kracht en balans

Tijdsinvestering van 2 uur

per week

Met 2 trainingen per week voldoet u aan de huidige beweegnorm en bent u in staat het proces van spierverlies te vertragen / te stagneren.

Pak de controle over uw fitheid & balans. Juist na uw 60e.

Om het verlies van spiermassa tegen te gaan, dienen we op structurele basis ons lichaam een "fysieke prikkel" toe te dienen. Deze fysieke prikkel kan bijvoorbeeld een wandeling zijn of een fietstocht. Echter blijkt uit onderzoek dat dit soort prikkels vallen onder de categorie matig- /intensieve beweegvormen. Het behoud van spiermassa vraagt dus om een zwaardere prikkel, waarbij de focus ligt op de juiste belasting gecombineerd met een -X- aantal herhalingen / series.

Vanuit onze visie is het sub-maximale krachtprincipe het meest effectief en efficient om op een veilige manier uw spiermassa te behouden.

Inmiddels hebben we 100+ gelukkige en vitale 60-plussers mogen helpen:

Ik loop al sinds COVID mee met de oefeningen en voel me altijd fitter en sterker door de oefeningen. Als ik de oefeningen niet doe, merk ik het qua stramheid.

⭐⭐⭐⭐⭐

Het programma met kracht oefeningen voor 60-plussers
Thea v B.
Je wordt steeds sterker en flexibeler. Ben nog iedere dag blij dat ik me heb aangemeld (bijna 3 jaar geleden). Ik heb er enorm veel baat bij!

⭐⭐⭐⭐⭐

Programma met oefeningen voor kracht en balans
Carolien H.
Ik ben 3,5 mnd bezig. Vind het geweldig! Goed te doen en het werkt verslavend. Zie al resultaat en voel me er zowel geestelijk als lichamelijk goed bij.

⭐⭐⭐⭐⭐

Oefeningen ter bevordering van kracht, spiermassa en conditie
Annie vd B.

Hoe ziet het 365-dagen-fitprogramma eruit?

1. Iedere 4 weken een compleet nieuw oefenprogramma

Nadat u lid bent geworden, ontvangt u direct inloggegevens waarmee u kunt inloggen in uw account. Iedere 4 weken zal daar een compleet nieuw oefenprogramma voor u klaar staan. Gericht op alle spiergroepen in het lichaam. Geoptimaliseerd voor het behoud van uw spiermassa. Het ultieme doel is om iedere week twee maal het oefenprogramma te doorlopen. Dit komt neer op een tijdsinvestering van 2 uur per week.

2. Specifiek ontwikkeld om het verlies van spiermassa tegen te gaan

Onze oefenprogramma's zijn gebasseerd op de wetenschap van nu. De beweegnorm geeft aan dat we wekelijks 2,5u matig intensief dienen te bewegen. Daar aan toegevoegd is dat we 2x per week aan spierversterkende activiteiten moeten doen. Met dit programma voldoet u aan de huidige beweegnorm en pakt u de controle over het behoud van uw spiermassa.

3. Inloggen en trainen, waar en wanneer u wilt. Vanaf PC, laptop, tablet of telefoon.

U hoeft geen rekening te houden met reistijd, u hoeft geen afspraak in te plannen. Super flexibel. Inloggen en trainen waar en wanneer het u zelf uitkomt. U neemt de fitness-set overal mee naar toe, handig op te bergen in het tasje. Onze programma's zijn digitaal te volgen. Zowel via de internet-browser als via onze app.

4. Klik de training aan en doe mee. Ik loods u door alle oefeningen heen.

In de video's ontvangt u duidelijke instructie per oefening. Waar dient u op te letten? Welke uitgangspositie dient u aan te nemen? Welke spieren zijn we aan het trainen? Hoeveel series, herhalingen en rustpauzes houden we? Ik heb alles al voor u uitgestippeld. U hoeft alleen nog maar mee te doen.

Verbeter uw fysieke en mentale gezondheid in korte tijd.

Hierdoor voelt u zich sterk en gezond en kunt u dat wat u écht leuk vindt, vol energie (blijven) doen.

Oefeningen om fit en vitaal te blijven
Totale waarde: 334,- EUR
Nu slechts: €167,- p/j

365-dagen-fitprogramma

⭐⭐⭐⭐⭐

Meer kracht, balans en uithoudingsvermogen. Werk vandaag aan uw gezondheid van morgen. Onze programma's maken u niet alleen fitter, maar dragen daadwerkelijk bij aan de kwaliteit van uw leven. Blijf de dingen doen, die u graag doet. Start vandaag met ons 1-jarige lidmaatschap!


Met ons lidmaatschap heeft u toegang tot:

  • Iedere 4 weken een compleet nieuw oefenprogramma (voor alle spiergroepen in het lichaam)
  • Instructievideo's over het behoud van spiermassa
  • Dagelijkse advies mogelijkheid per mail
  • BONUS #1: Gratis toegang tot onze besloten Facebook-groep waarbij u in contact komt met mede VOW-leden (optioneel, geen verplichting)
  • BONUS #2: Gratis toegang tot onze balans module (t.w.v. 167€)
  • BONUS #3: De mogelijkheid om deel te nemen aan onze activiteiten op locatie (alleen voor VOW-leden)

Honderden zestigplussers gingen u voor. En met succes.

Vitaliteit programma met krachtoefeningen voor 60-plusser

Judith vd B.

⭐⭐⭐⭐⭐

Na tientallen jaren knieklachten (na een verkeersongeluk) ben ik weer pijnvrij sinds ik het Vitaal Oud Worden programma volg.
Ervaringen met het programma van vitaal oud worden

Lia v D.

⭐⭐⭐⭐⭐

Zo, vandaag eerste keer oefeningen gedaan. Al mijn oude kwetsuren gevoeld. Maar ook genoten van mijn lijf. En gevoeld: dit is NODIG!

Het oefenprogramma voor zestigplussers

Will V.

⭐⭐⭐⭐⭐

Had wat last van mijn onderrug, maar na de oefeningen van vanochtend gaat het weer beter. Fijn je aanwijzingen; rechte rug, bekken kantelen, etc.

Zet vandaag uw eerste stap naar het behoud van uw kracht & balans.

Klik hieronder om direct toegang te krijgen tot ons 365-dagen-fitprogramma.