Vitaal Oud Worden

Blijvend In Met Onze Vitaal Live Trainingen

Direct thuis aan de slag

Professionele begeleiding

Meedoen op eigen niveau

Is de achteruitgang in balans na ons 60e te beperken?

Als het gaat om de achteruitgang van fitheid en conditie na ons 60e, heb ik een heel direct voorbeeld. In 2016 kreeg mijn vader namelijk te maken met een CVA (afsluiting bloedvat in de hersenen). Hij raakte halfzijdig verlamd en moest opnieuw leren bewegen. 

Met veel oefening ontwikkelden zijn hersenen nieuwe verbindingen die er voor zorgden dat hij opnieuw balans kreeg en zijn lichaam een strategie had om zich opnieuw voort te kunnen bewegen. Het bewees tot waar het lichaam toe in staat is. 

De problemen in fitheid en balans ontstonden bij mijn vader door een lichamelijk incident. Echter hebben we ook te maken met een “natuurlijke achteruitgang”. Dit is in veel gevallen een sluimerend proces, wat we vaak niet eens in de gaten hebben. Maar wist u dat we het proces van achteruitgang in fitheid en balans grotendeels zelf kunnen beïnvloeden?

Al jaren help ik (Marko) mensen op het gebied van ‘vitaal oud worden’. Zowel vanuit mijn functie als beweegadviseur in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem als mijn functie als oefentherapeut Cesar in mijn praktijk in Leerdam. Sinds twee jaar doe ik dit vanuit het platform: ‘Vitaal Oud Worden‘. 

Het verlies van spiermassa, fitheid en balans wordt vaak na ons 60e levensjaar zichtbaar. Soms niet eens door de persoon zelf opgemerkt (dit heeft te maken met het sluimerende karakter van deze achteruitgang). Zelfs mensen die nog actief in het leven staan (wandelen / fietsen / tuinieren), krijgen hier mee te maken. Dit kan op termijn de kwaliteit van mensen hun leven behoorlijk verstoren.

Dit is reden geweest om de Nederlandse minimale beweegnorm te wijzigen. Voor iedere volwassen Nederlander (zelfs voor hoogbejaarden mensen) om 2x per week aan krachttraining te doen in combinatie met balansoefeningen (voor 60+).

(Bron: Gezondheidsraad, onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor regering en parlement)

🏡

Eenvoudig te volgen vanuit huis (TV, PC, laptop, tablet)

🙋

Beperkt achteruitgang in fitheid en balans

💪

Speciaal ontwikkeld voor 60-plussers

Gaat u de uitdaging aan? Werk vandaag, aan uw gezondheid van morgen! 👇

Vitaal oud worden is geen vanzelfsprekendheid. Het is een levensstijl. En dat betekent dat we invloed kunnen uitoefenen op “hoe vitaal we oud worden”.

Naast een actieve levensstijl zoals fietsen, wandelen, tuinieren en sporten, is kracht- en balanstraining een must voor een vitaal leven. Er zijn talloze voordelen te benoemen, maar de belangrijkste is in mijn opinie: het behoud van uw fitheid & zelfstandigheid in de toekomst, met zo min mogelijk beperkingen.

De wetenschappelijke kennis en ervaring die ik met de leden van Vitaal Oud Worden deel is praktisch, betrouwbaar, veilig & wordt toegepast in de dagelijkse praktijk.

De beste investering die u kunt maken is in mijn optiek een investering in uw gezondheid.

Mijn missie is om U en alle andere 60+ers in Nederland te laten voldoen aan de Nederlandse minimale beweegnorm en daarmee te werken aan een vitale toekomst! Doet u met mij mee?

Hartelijke groet, Marko

Maak kennis met andere 60-plussers die al gestart zijn

5/5

Wat heeft u er voor over om zo Vitaal mogelijk oud te worden?

Wat betekent het voor u om:

 • Mooie fiets- en wandeltochten te kunnen blijven maken
 • Zelfstandig uw boodschappen te blijven doen in de toekomst
 • Met uw kleinkinderen actief te kunnen zijn
 • Onafhankelijk van anderen door het leven te kunnen blijven gaan

Voor vrijwel alle mensen die ik in de dagelijkse praktijk spreek, zijn bovenstaande dingen juist erg belangrijk. Maar bij de vraag of ze hier voldoende aan doen / laten, bekennen velen dat dit eigenlijk niet zo is. Mijn advies: wacht niet tot u achter de feiten aan loopt. Werk preventief aan uw fitheid en balans met onze Vitaal Live Module. Kom in actie!

Wordt Vitaal Live Member en ontvangt toegang tot onze

Vitaal Live Module

5/5

Onze Vitaal Live Module zijn online live trainingen, speciaal opgesteld voor vitaal 60+ Nederland. 

Onze lessen bestaan uit oefeningen die er voor zorgen dat u stap voor stap begeleidt wordt naar een fitter en vitaler leven. Daarbij is iedere les live. We werken aan balans, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Met onze trainingen hoeft u niet meer zelf na te denken over welke oefeningen u hoe vaak dient uit te voeren. Wij hebben het programma voor u uitgestippeld. U hoeft het alleen nog meer mee te doen.

Het mooie is, dat iedereen mee kan doen. Er is rekening gehouden met het verschil in niveau doordat ik per oefening, meerdere opties geef. Zo heeft iedereen voldoende uitdaging.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Werken aan een super fit lichaam dat blijvend in balans is
 • Blijf zo lang als mogelijk uw hobby's en dagelijkse activiteiten uitvoeren
 • Ga fitter en vitaler door het leven
 • Voel u energieker en krachtiger
 • U bent beter voorbereid op mindere tijden zoals een operatie / opname (Better in / Better out)
 • Bespaar ook nog eens honderden euro's op een sportschool abonnement

Tevreden VOW'ers 🙂

5/5

Dit is wat u kunt verwachten:

 • Live Trainingen 🏋️‍♀️
  Iedere week (maandag 08.45u & donderdag 09.30u) minimaal 2 unieke live trainingen gericht op het verbeteren van balans en coördinatie (ook lenigheid, spierkracht en uithoudingsvermogen komen aan de orde). Kunt u tijdens de live sessies niet aanwezig zijn? Geen probleem. Er komt altijd een herhaling beschikbaar.
 • Begeleiding van A-Z 👍
  Wel of geen ervaring met het uitvoeren van oefeningen? Geen probleem. Wij zullen u door alle stappen heen begeleiden tijdens de Live Trainingen.
 • Advies per mail ✍🏻
  Heeft u een vraag over een oefening, uw weekindeling op het gebied van fysieke activiteit of een blessure / beperking waar u advies over wilt? Al uw vragen zijn welkom per mail. U ontvangt altijd persoonlijk advies op maat.
 • Onderdeel van de Vitaal 60+ Community 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻
  U krijgt toegang tot de besloten groep "Vitaal Oud Worden", met enorm veel gelijkgestemden met super veel waardevolle informatie, ervaringen, motivatie en tips.

Vitaal Live Member

5/5

De contributie bedraagt 17,- euro per maand of 167,- euro per jaar (beide o.b.v. jaar lidmaatschap)

 • Een jaar lang complete begeleiding van A tot Z (voor zowel beginners als gevorderden). U hoeft er zelf niet meer over na te denken. Het programma is voor u uitgestippeld
 • Te gebruiken op TV, PC, laptop, tablet, telefoon
 • Overal waar u wilt kunt u werken aan uw vitaliteit
 • Voel u fitter, energieker en krachtiger
 • Werk vandaag, aan uw gezondheid van morgen!
 • Omgerekend slechts 1,60 euro per training

Gaat u de uitdaging aan? Hopelijk zie ik u snel aan de andere kant! 👋 Sportieve groet, Marko